În Ucraina, 953 de oameni au fost uciși și peste 1.500 de civili au fost răniți, în aproape o lună de război

În Ucraina, 953 de oameni au fost uciși și peste 1.500 de civili au fost răniți – astfel de date au fost publicate de ONU la sfârșitul primei luni de război. Mariupol rămâne epicentrul rezistenței. Activiștii Human Rights Watch au numit situația din oraș „un iad de gheață – cu cadavre și clădiri distruse”. Adresându-se cu o zi înainte parlamentului italian, Vladimir Zelenski l-a comparat pe Mariupol cu ​​Genova, îndemnând deputații să-și imagineze cum va arăta acest oraș după zile de bombardamente.

Astăzi, în Mariupol rămân aproximativ 200 de mii de oameni. Irina Venediktova, procurorul general al Ucrainei, spune.

(Irina Venediktova, procurorul general al Ucrainei)

„Aceasta este o blocadă. O blocare a unui oraș în care este imposibil să se asigure oamenilor hrană, apă, electricitate. Federația Rusă știe exact ce face aici”.

La Moscova, între timp, ei susțin că locuitorii din Mariupol sunt ostatici ai batalioanelor naționale ucrainene. În Herson, care a intrat sub controlul trupelor ruse, locuitorii organizează proteste, se aud împușcături lângă civili, potrivit imaginilor video realizate de martori oculari.

Presa rusă relatează numeroase provocări. Odesa – la doar două ore de Herson, unde localnicii continuă să întărească apărarea. Femeile și copiii sunt scoși din oraș.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata