Încă o candidată la CSM a promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting

Comisia Pre-Vetting anunță rezultatul evaluării în privința candidatei la poziția de membră CSM, din rândul non-judecătorilor, Lucia Popescu.

Potrivit Comisiei, candidata corespunde criteriilor de integritate financiară și etică și promovează evaluarea. Decizia de promovare a fost transmisă astăzi candidatei și Parlamentului, care este instituția responsabilă de organizarea concursului, în acest caz.

Lucia Popescu urmează să notifice Comisia dacă se opune sau nu publicării deciziei în 48 de ore din momentul recepționării, potrivit prevederilor Legii nr. 26/2022.

Decizia va fi plasată pe pagina web a Comisiei, în formă depersonalizată, în limbile română și engleză, doar cu acordul candidatei. Deciziile Comisiei Pre-Vetting sunt cu drept de atac și pot fi contestate la Curtea Supremă de Justiție în 5 zile din data recepționării, fără respectarea procedurii prealabile.

Candidata Lucia Popescu face parte din cel de-al doilea grup de candidați non-judecători înaintați de Parlament la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după ce au fost selectați de Comisia juridică, numiri și imunități, în cadrul unui concurs public.

Candidata a fost audiată de Comisia Pre-Vetting pe 19 iulie curent. Interviul public poate fi vizualizat aici https://vetting.md/audierea-publica-a-luciei-popescu/

Din cei 9 candidați cu experiență profesională în domeniul dreptului sau în alt domeniu relevant, incluși în lista transmisă Comisiei de către Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, pe 5 mai 2023, până în acest moment, cinci candidați au promovat evaluarea, doi candidați nu au promovat evaluarea, iar alți doi candidați așteaptă deciziile Comisiei Pre-Vetting pentru a putea deveni eligibili pentru o funcție de membru în CSM.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata