Încă un canal TV a fost închis. Ce-i drept, temporar

Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a decis sistarea temporară a valabilității actelor permisive, ca și măsură preventivă, ale companiei „Media Content Distribution”, care gestionează postul de televiziune Canal 5 și postul de radio Maestro FM, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului care a avut loc la 20 martie, în urma constatării unor bănuieli rezonabile privind implicarea beneficiarilor efectivi ai companiei în activități care afectează securitatea statului. În același timp, nu au fost identificate limitări sau riscuri pentru a oferi aprobarea prealabilă a investițiilor de importanță pentru securitatea statului pentru alte șapte companii din domeniul audiovizualului.

Până în data de 12 martie, Agenția de Investiții a recepționat 40 dosare pentru a oferi aprobarea prealabilă a investițiilor de importanță pentru securitatea statului și care au fost puse la dispoziția membrilor Consiliului pentru analiză și opinie. Pentru alte 4 companii a fost constată retragerea licenței de emisie în baza cererii. Restul dosarelor urmează să fie examinate la următoarele ședințe ale Consiliului.

Anterior, Comisia pentru Situații Excepționale care a activat timp de doi ani, a decis, la recomandarea Serviciului de Informații și Securitate, suspendarea licențelor de emisie a mai multor posturi de televiziune. Potrivit autorităților, acestea urmăresc un interes din afara Republicii Moldova, în scop destabilizator.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata