Încă un candidat la funcția de primar al Chișinăului

Mișcarea socio-politică „Liga Orașelor și Comunelor” (LOC) a anunțat că își va desemna candidatul la alegerile pentru Primăria Chișinău, programate pentru toamna acestui an. Potrivit deciziei comitetului executiv al mișcării, activistul civic Mihail Bagas este candidatul.

În anunțul său, Mișcarea a subliniat că este în favoarea nominalizării unui singur candidat din „toate forțele politice sănătoase”. Cu toate acestea, din moment ce multe formațiuni au decis să-și prezinte candidații la alegerile pentru primarul Capitalei, formațiunea a decis să participe la alegeri separat.

Acum, Bagas conduce Asociația Ucrainenilor din Moldova și este și fondatorul organizației obștești „Orașul fără microbuze”. A mai lucrat ca director adjunct la Regia Autosalubritate a capitalei.

Următoarele alegeri pentru Capitală vor avea loc în toamna aceasta. Se presupune că alegerile ar putea avea loc pe 29 octombrie sau 5 noiembrie. Actualul primar al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat deja că va candida pentru un al doilea mandat. În plus, anterior, mai multe surse, inclusiv Igor Dodon, au declarat că Partidul Socialiștilor îl va înainta pe Vlad Batrâncea. Pe 12 iunie, și PAS și-a anunțat candidatul la funcția de primar al Chișinăului – Lilian Carp.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata