Încă un președinte a fost ținta unei tentative de asasinat

Autoritățile din Madagascar au arestat mai multe persoane, inclusiv cetățeni străini, marți, aceștia fiind suspectați că au complotat să-l asasineze pe președintele țării, a anunțat procurorul general din Madagascar, conform Reuters.

„Conform dovezilor pe care le avem în acest moment, acești indivizi au pus la cale un plan pentru eliminarea și neutralizarea unui număr de persoane, inclusiv pe șeful statului”, a spus procurorul general al Madagascarului.

Andry Rajoelina, președintele Madagascarului, a fost învestit în funcție în 2019, după o luptă politică dură în alegeri și după ce acestea au fost contestate la curtea constituțională de către rivalul său, scrie digi24.ro.

Comunicatul autorităților din Madagascar mai precizează că investigația este în desfășurare și că alte detalii nu pot fi făcute publice. Nu este clar cât de complex sau de avansat a fost complotul de care vorbesc autoritățile din Madagascar și nu a fost specificată naționalitatea cetățenilor străini reținuți.

Anterior, președintele haitian, Jovenel Moise, a fost asasinat în propria locuință, iar președintele din Mali a fost și el ținta unui atac cu cuțitul.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata