Incendiile de vegetație pun stăpânire pe țară. 76 de focare de ardere, lichidate în 24 de ore de pompieri

Incendiile de vegetație pun stăpânire pe întreaga țară. În 24 de ore, salvatorii și pompierii au avut misiunea de a stinge 76 de focare de ardere, iar, în total 166 ha de teren au fost compromise de flăcări.

Mai multe echipe de pompieri au luptat cu focul, care a distrus 50 hectare de vegetație uscată în localitatea Botnăreştii Noi din raionul Anenii Noi.

Totodată, în urma extinderii arderii, flăcările au nimicit și 10 construcții auxiliare, aflate în apropierea sectorului de vile. O altă misiune de stingere a focarelor de ardere, a avut loc în raionul Sîngerei, satul Chișcăreni.

Acolo, pompierii au fost solicitați pentru a lichida un incendiu de vegetație, care s-a produs în pădure. Pentru prevenirea răspândirii flăcărilor, au fost antrenate 4 echipe de pompieri, dar și mijloace tehnice din cadrul autorităților publice locale. În consecință focul a afectat 7 hectare de teren. De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în localitate Hîjdieni, raionul Glodeni, unde arderea a compromis 10 hectare de iarbă uscată. De asemenea, pompierii au stins un hectar de livadă de mere și pere, care a fost afectat de foc în satul Zăicana din raionul Criuleni.

Suma pagubelor materiale cauzate de incendii urmează a fi stabilite.

Amintim că potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 15-21 august se vor înregistra temperaturi de până la + 36 de grade celsius, fiind o perioadă cu risc sporit de incendii. În context, cetățenii sunt rugați să evite utilizarea focului deschis în preajma terenurilor agricole, zonelor forestiere și cele de agrement, precum și în ogrăzile gospodăriilor particulare. Totodată, adulții sunt rugați să monitorizeze activitățile copiilor și să le restricționeze jocul cu sursele de foc.

Iar agricultorii sunt îndemnați să nu alimenteze tehnica cu carburanți și lubrifianți pe teritoriul terenurilor agricole, ci doar în locuri special amenajate. De asemenea, fumatul în apropierea terenurilor agricole și spațiilor forestiere este strict interzis. În situații de urgență oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata