Incendiu la cea mai mare centrală nucleară din Europa. Autoritățile de la Chișinău: „Nu există niciun fel de pericol”

În plină invazie rusă a Ucrainei, centrala nucleară din Zaporijjia, cea mai mare din țară, dar și din Europa, a fost bombardată intens azi-noapte. Un obuz a lovit o clădire administrativă și a declanșat un incendiu în incinta sitului centralei. 

În contextul incendiului de la centrala atomică din Zaporijie nu se atestă creșteri ale nivelului radiației și nu există pericol pentru populație.

Pe fondul unor ciocniri armate în vecinătatea centralei nucleare de la Zaporijie, lângă Energodar (circa 550 km sud-est de Kiev), a izbucnit un incendiu la una dintre clădirile complexului energetic. Incendiul a fost stins rapid, în momentul de față fiind complet lichidat. Clădirea afectată de incendiu nu are legătură cu partea tehnologică a centralei, fiind o facilitate de pregătire a personalului, conform unui comunicat al Reuters.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică anunță că nivelul de radiație în zonă este normal și continuă să-l monitorizeze. Datele de la Ministerul Mediului arată că nivelul de radiație din Republica Moldova nu înregistrează nicio creștere.

„Vom continua să monitorizăm nivelul de radiații și să informăm periodic dacă vor interveni schimbări în fondul radioactiv”, informează autoritățile.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata