Începe campania de vaccinare anti-Covid-19

Oficial! Campania de vaccinare împotriva infecției COVID-19 va începe la mijlocul lunii februarie. Asigurare a fost dată de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, unde a mai declarat că primii vor fi imunizați medicii din prima linie de luptă cu pandemia.

„În scrisoarea pe care am primit-o de la COVAX este menționat mijlocul lunii februarie. Exact în așa termeni se vorbește. Avem, desigur, toate estimările făcute. Avem numărul de persoane pe toate categoriile de populație. Există în planul de imunizare prevăzute etapele de imunizare. Prima etapă vor fi lucărotii medicali, cei sociali, beneficiarii din instituțiile rezidențiale”.

În context, oficialul, care a mai anunțat că Moldova va recepționa 24.570 de doze de vaccin Pfizer și 264.000 doze de Astra Zeneca, a menționat că autoritățile vor trebui să impună organizarea unui proces foarte riguros, disciplinat și sigur pentru a obține rezultatul scontat.

În Moldova, vaccinul anti-COVID-19 va fi gratuit, planul național de imunizare urmând să se desfășoare în trei etape, prim-planul aparținându-le medicililor, care vor fi urmați de persoanele cu vârstă mai mare de 60 de ani și cu comorbidități și mai apoi de populația generală, eligibili fiind și cetățenii care s-au tratat de coronavirus.

Potrivit autorităților, pentru a stopa răspândirea virusului, este necesară imunizarea a 70% din populația țării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata