Îndemn din vest pentru Moldova: Faceți anticipate

Fostul președinte al Consiliului UE, liderul Partidului Poporului European, Donald Tusk, a sugerat politicienilor moldoveni să dizolve Parlamentul și să organizeze alegeri anticipate. Se întâmplă după ce coaliția de guvernământ a socialiștilor și democraților a pierdut majoritatea parlamentară din cauza plecării unui alt deputat din Partidul Democrat.

Tusk a numit Parlamentul actual al Moldovei nefuncțional și a propus ca oamenii să aleagă unul nou.

„Moldova are nevoie de o majoritate pro-europeană, o reformă stabilă, care să reprezinte voința poporului”, a scris acesta pe o rețea socială.

De asemenea, Donald Tusk a cerut partidelor moldovenești cu statut asociat în Partidul Popular European, adică PAS și Platforma DA, să se prezinte ca un front unit la alegerile prezidențiale din noiembrie. Cu alte cuvinte, Tusk le cere Maiei Sandu și lui Andrei Năstase ca doar unul dintre ei să candideze la prezidențialele din toamna acestui an.

Precizăm, coaliția de guvernământ a Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat și-a pierdut majoritatea după ce Efrosinia Grețu și-a anunțat retragerea sa din Partidul Democrat și aderarea la grupul parlamentar Pro Moldova. Democrații au rămas acum cu 13 deputați, iar coaliția prin urmare are acum 50 de parlamentari din necesarul de cel puțin 51.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata