India a ajuns la cinci milioane de infectări

Numărul infectărilor cu noul coronavirus a depășit cinci milioane în India, conform oficialilor sanitari din țară. Virusul pare că se răspândește cu o viteză mult mai mare în India decât în orice altă țară, numărul cazurilor zilnice depășind 90.000 în fiecare zi, timp de cinci zi. Într-o singură lună, numărul total de cazuri din India s-a dublat.

Numărul deceselor este mai scăzut, însă, prin comparație cu alte țări, sau prin comparație cu SUA, țara de pe primul loc. Peste 80.000 de oameni au murit din cauza Covid-19 în India, în contextul în care paturile de terapie intensivă sunt puține, iar sistemul medical pare că este stresat la maximum de pandemie. La începutul lunii, India a urcat pe locul 2 în topul țărilor cele mai afectate de Covid-19, surclasând Brazilia.

Creșterea numărului de infectări vine și în contextul în care guvernul indian a început ridicarea restricțiilor în toată țara pentru a putea stimula o economie în care s-au pierdut milioane de locuri de muncă de când virusul a lovit, în luna martie.

Sălile de sport se vor redeschide, dar școlile, universitățile și sălile de cinema vor rămâne închise încă o perioadă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata