Înregistrarea căsătoriei nu va mai fi gratuită. ASP a stabilit noi tarife

De la 1 iulie, Agenția Servicii Publice va aplica noi tarife pentru unele servicii pentru eliberarea certificatelor de stare civilă și a documentelor de identitate. În plus, unele dintre documente pot fi obținute mai rapid pentru aceiași bani, scrie mold-street.com.

Potrivit ASP, aceasta este ultima etapă de implementare a Nomenclatorului nou al tarifelor la serviciile ASP, aprobat de Guvern la finele anului 2020.

Înregistrarea gratuită a căsătoriei nu va mai fi posibilă. Astfel, înregistrarea în regim curent a căsătoriei în decurs de 25 de zile de la depunerea cererii nu va mai fi gratuită şi va costa 260 de lei. Pentru cei care doresc să înregistreze căsătoria în regim urgent, în decurs de o zi, costul se va reduce de la 5.600 lei la 5.460 lei.

Buletinele de identitate pot fi acum obținute într-un interval de timp mai scurt. Astfel, în loc de 30 de zile, buletinul va fi eliberat în 20 de zile, la acelaşi preţ de 130 de lei; în loc de 15 zile, vor fi 10 zile, dar la preţ de 260 de lei, cu 60 de lei mai scump, iar în decurs de o zi sau cinci zile – tariful rămâne neschimbat.

Şi termenele de eliberare a paşapoartelor se vor modifica, iar, pe alocuri, şi tarifele la ele.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata