Iohannis cere o perspectivă clară de aderare la UE pentru Moldova: „Există o administrație la Chișinău care-și dorește acest lucru”

Președintele României, Klaus Iohannis, spune că România își dorește aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și că la nivelul UE trebuie să existe o claritate strategică în privința acestui subiect. Iohannis a spus că va pleda ca Uniunea Europeană să ofere statelor  din Est oportunitatea de a se apropia mai repede de Uniunea Europeană, dacă viteza cu îndreaptă către integrare europeană este mai mare, oferind exemplul Republicii Moldova.

(Klaus Iohannis, președintele României)

„În alocuțiunea mea, eu voi solicita, printre altele, două lucruri. Primul – ca Uniunea Europeană se implice mai mult, mai intens și mai des în rezolvarea conflictelor care afectează pe partenerii noștri. Iar al doilea lucru se referă la viteza diferită cu care se mișcă partenerii noștri. Este clar că unii se mișcă mai repede, sunt dispuși să facă mai mult, cum este cazul Republicii Moldova, unde avem o administrație acum care este dispusă să facă reformele necesare și să se miște mai repede în direcția Uniunii Europene, și solicitarea mea este în sensul să dăm șansa celor care vor mai mult să facă mai mult”.

Liderii Ucrainei, Georgiei și Moldovei au făcut lobby la Uniunea Europeană, în cadrul summitului „Parteneriatului Estic”, pentru a li se permite să înceapă negocierile de a adera la UE, în condiții în care Serbia, Bosnia și Albania au perspective mult mai clare de aderarea la blocul comunitar.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata