Iohannis, după întrevederea cu Maia Sandu: „România rămâne principalul partener al cetăţenilor Republicii Moldova”

După vizita oficială de la Strasbourg, președinta Maia Sandu, la întoarcere, a avut o întrevedere cu omologul său român, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.
Cu această ocazie, cei doi șefi de stat au analizat stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia vizitei președintelui României la Chișinău, la data de 29 decembrie 2020. Astfel, în 2021, România a donat Republicii Moldova echipamente medicale și de protecție împotriva COVID-19 în valoare de 2,3 milioane de euro, precum și o cantitate de peste 200.000 de vaccinuri, urmând ca în etapa următoare să realizeze și donația celor 6.000 de tone de motorină destinată agricultorilor din Republica Moldova.
Președintele Klaus Iohannis a reiterat mesajul ferm de susținere pentru agenda de reforme promovată de președinta Maia Sandu, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral și al relațiilor privilegiate dintre cele două state.
Totodată, Iohannis a transmis că România va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova și a subliniat că România rămâne principalul partener al cetățenilor Republicii Moldova, evidențiind în acest sens sprijinul consistent oferit în vederea gestionării pandemiei de COVID-19, conform unui comunicat al administraţiei prezidenţiale de peste Prut.
Maia Sandu a exprimat mulțumiri pentru susținerea oferită de România, mai ales în contextul dificil generat de pandemia de COVID-19. De asemenea, Maia Sandu a apreciat sprijinul României pentru calea europeană a Republicii Moldova, subliniind că va continua eforturile pentru implementarea agendei de reforme, în spirit democratic și european.
Cei doi președinți au convenit continuarea dialogului bilateral la nivel înalt în vederea aprofundării cooperării pe mai multe dimensiuni, în special în ceea ce privește proiectele bilaterale de importanță strategică, cu accent pe cele din domeniile energiei, transporturilor, precum și al educației sau sănătății. Obiectivul principal al acestei cooperări rămâne asigurarea dezvoltării sustenabile a Republicii Moldova și conectării sale ireversibile la spațiul european.
De asemenea, Maia Sandu a avut întrevederi cu prim-ministrul României, Florin Cîțu, cu preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata