Ion Ceban a oferit diplome pentru angajaţii Întreprinderii Regia „Autosalubritate”, cu prilejul a 78 de ani de la fondare

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban a oferit diplome pentru 41 de angajaţi ai Întreprinderii Municipale Regia „Autosalubritate”, cu prilejul a 78 de ani de la fondare. Potrivit edilului, diplomele au fost oferite pentru persoanele care au activat în cadrul întreprinderii 20, 25, 30, 35, 40 de ani, pentru merite deosebite în activitate și profesionalism, dar şi specialiștilor care și-au adus aportul considerabil întru dezvoltarea întreprinderii și zeci de ani au depus efort pentru prosperitatea și bunăstarea acesteia.

„Anume acestor oameni le datorăm pentru faptul că avem un oraş curat. Le mulţumesc pentru munca grea pe care o fac zilnic, pentru a asigura curățenia în oraș şi a crea un oraş confortabil pentru locuitori. Vom continua să investim în gestionarea deșeurilor din capitală, astfel încât să avem o întreprindere modernă și prosperă.

1 miliard de lei, este suma alocată din bugetul municipal pentru gestionarea managementul deșeurilor din Capitală și implementarea proiectelor la toate etapele. Și am declarat că sunt contra la intenția lansată de guvernarea PAS privind construcția unei gunoiește lângă în raza orașului. Deocamdată proiectul a fost scos de pe ordinea de zi a Parlamentului, dar nu și anulat.

⁃ Autosalubritate și compania ABS Recycling au semnat recent un contract pentru reciclarea deșeurilor din capitală.

⁃ Am modernizat Poligonul de deşeuri de la Ţînţăreni.

⁃ A fost construită Stația de tratare a levigatului.

⁃ Am investit în infrastructura satului Ţînţăreni, condiţie obligatorie a contractului.

⁃ Cu ajutorul unui grant de la BERD şi BEI, au fost procurate 3000 de containere pentru depozitarea deşeurilor.

⁃ În primul trimestru al acestui an, urmează să ajungă cele 6 autogunoiere (MAN) cu încărcare laterală.

⁃ În trimestrul II vor ajunge 8 cap tractoarele pentru transportarea deșeurilor.

⁃ La mijlocul lunii februarie va fi semnat și contractul de achiziționare a 30 de autogunoiere moderne.

⁃ Tot în februarie, Î.M. Regia „Autosalubritate” urmează să lanseze și achiziția pentru construcția Stației de Transfer a deșeurilor cu o linie de sortare”, a declarat Ceban.

Edilul mai spune că orașul Chișinăul va deveni primul oraș din Moldova care a început reciclarea la o masă foarte mare de deșeuri, fiind un exemplu pentru întreaga țara și chiar regiune.

„Pentru această muncă enormă mulțumesc colegilor pentru implicare”, a conchis edilul.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata