Ion Ceban combate informațiile cu privire la plata în transportul public: „Regulile actuale, rămân în vigoare”.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat în cadrul ședinței serviciilor municipale de la Primăria Chișinău că nu există nicio intenție de a modifica regulile de gratuitate sau de facilități în transportul public pentru anumite categorii de cetățeni. El a denunțat ca fiind minciuni informațiile care circulă pe rețelele de socializare despre o presupusă introducere a plății pentru persoanele de vârsta a treia sau alte persoane care beneficiază de abonamente gratuite.

„Repet pentru toată lumea, este o minciună că persoanele de vârsta a treia, sau alte persoane care dispun de facilități, vor achita în transportul public și chiar au și inventat o lună, mai. Sunt minciuni. Regulile actuale, rămân în vigoare. Este unicul oraș unde: pensionarii merg gratis și alte categorii”, a spus Ion Ceban.

De asemenea, edilul a enumerat cele 15 categorii de persoane care au dreptul la gratuitate sau la facilități în transportul public, printre care se numără copiii cu vârsta de până la șapte ani, elevii claselor 1-4, pensionarii pentru limita de vârstă, persoanele cu dizabilități, funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, carabinierii, membrii gărzii populare, cetățenii decorați cu distincția de stat „Ordinul Republicii”, veteranii de război și persoanele cu diferite grade de invaliditate, cetățeni de onoare ai municipiului Chișinău, angajații Inspectoratului Ecologic de Stat, colaboratorii Serviciului de Stat de Curieri Speciali, aleșii locali, persoanele supuse represiunilor politice și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate.

Ion Ceban a mai precizat că Primăria Chișinău va continua să achite compensațiile pentru perioada rece a anului pentru cele 40% din populația capitalei care beneficiază de acestea. El a îndemnat locuitorii să nu se lase influențați de minciuni și mincinoși și să se informeze din surse oficiale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata