Ion Ceban: PSRM și PAS sunt împotriva unui proiect european de peste 240 de milioane lei

Proiectul reabilitării albiei râului Bîc nu a trecut astăzi de votul Consiliului municipal Chișinău. Documentul a fost votat de 22 de aleși, consilierii socialiști și cei ai Partidului Acțiune și Solidaritate nu au susținut proiectul. Edilul Ion Ceban a declarat, în cadrul ședinței CMC, că, prin gestul lor, PAS și PSRM au votat împotriva unui proiect european de 240 de milioane de lei.

„Astăzi, socialiștii și PAS au votat împotriva alocării a 240 de milioane de lei pentru reabilitarea albiei râului Bîc. Pentru a face tot posibilul ca să fie evitate inundațiile, pentru a curăța albia, și a-l face după modelul celor europene și poate în premieră cu soluții naturale pentru albie”, a declarat Ion Ceban.

Proiectul de reabilitare a râului Bîc reprezintă o premieră pentru Chișinău. Documentul prevede extinderea bazinului și a suprafețelor permeabile și impermeabile, identificarea deversărilor și a conexiunilor, dezvoltarea unei zone de agrement cu piste pietonale și pentru biciclete, platforme pentru pescuit, iluminat public, dar și identificarea soluțiilor pentru a aborda volumele și concentrațiile nedorite de ape care cauzează inundații.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata