Ion Chicu crede că Procuratura ar trebui să se sesizeze după decizia de a acorda autorizație de mediu Uzinei Metalurgice de la Rîbnița

Președintele PDCM, Ion Chicu, crede că Procuratura ar trebui să se sesizeze după decizia de a acorda autorizație de mediu Uzinei Metalurgice de la Rîbnița. Declarațiile în acest sens au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la Realitatea live.

„În primul rând această decizie este ilegală. CSE nu are dreptul să facă derogări de la lege. Eu înțeleg că în biroul domnului Spînu așa se judecă, dar noi avem hotărârea Curții Constituționale din iunie 2020 unde scrie foarte clar că chiar și în condițiile stării de urgență, ramurile puterii nu interferează una în domeniile altora. Noi avem Parlament care să facă modificări în lege. Procuratura trebuie să se autosesizeze pentru că au făcut mai multe modificări de acest gen”, a relatat Chicu.

Amintim că, la 30 septembrie curent, CSE a prelungit cu încă o lună autorizația de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Rîbnița, în schimbul oferirii unui preț mai mic la furnizarea energiei electrice pe teritoriu malului drept al Nistrului.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata