Ion Chicu: Prin amendamentul unui deputat PAS, salariul secretarului Curții Constituționale a fost majorat cu 15 246 lei

Ex-premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, anunță pe o rețea de socializare că printr-un amendament al deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dan Perciun, salariul secretarului Curții Constituționale ar fi fost majorat cu 15 246 lei. Astfel, acesta ar beneficia acum de un salariu de 43 697 lei.

„Dacă credeți că până la majorare primea un salariu „de învățător” – greșiți. Până în septembrie 2022, când PAS a modificat Legea 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, salariul secretarului Domnicăi Manole era de circa 28 mii de lei pe lună. Astfel, acum secretarul beneficiază de un salariu de 43 697 lei. Acest secretar-șef are și locțiitor, care și el are vreo 40 500 lei”, a relatat Ion Chicu.

Fostul prim-ministru consideră că această majorare a fost efectuată la solicitarea Președintelui Înaltei Curți, Domnica Manole, care ar insista la rândul său pentru o majorare salarială cu circa 25 de mii de lei.

„Însă, epopeea cu mita politică plătită de PAS acestei instituții nu se încheie aici. Domnica Manole, acum se plânge, că salariul secretarului de aproape 44 mii de lei este egal cu cel al judecătorului Curții Constituționale, lucru inacceptabil din punctul ei de vedere. De aceea, se adresează lui Igor Grosu cu „rugămintea de a face dreptate” – să majoreze și salariul acestora. De data aceasta – cu circa 25 mii de lei, astfel ca salariul lor să ajungă la vreo 67 mii de lei lunar. Vă amintim, că la sfârșitul anului trecut aceste salarii au mai fost majorate cu circa 13 mii de lei. Dacă PAS va continua să plătească polițele Domnicăi Manole și va accepta „rugămintea”, doar într-un an salariul judecătorului CCM va crește cu peste 130%. Bravo, Maia! Tureatca se îngroașă”, a conchis Chicu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata