Ioniță: „Nu putem să-i retragem cetățenia română lui Ion Chicu doar pentru o opinie”

Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, se arată sceptic privind retragerea cetățeniei române a ex-premierului Ion Chicu. Oficialul a declarat în cadrul unei emisiuni la TV8 că „nu poți pedepsi pe cineva pentru delict de opinie”.

„Au fost audieri recente, iar situația e analizată de justiția din România. Nu poți să pedepsești pe cineva pentru delict de opinie, pentru că în cazul acesta ar trebui să îi decădem din drepturi pe absolut toți cetățenii români care, la un moment dat, au criticat România”, a spus Daniel Ioniță.

De precizat că în luna februarie curent, Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) din România a început examinarea cererii depuse de deputatul Parlamentului de la București Constantin Codreanu, care a solicitat retragerea cetățeniei române a ex-premierului Ion Chicu.

 

Următoarea ședință a ANC în care va fi dezbătut subiectul va avea loc la data de 2 aprilie. Sesizarea a venit urmare a unui scandal diplomatic între Republica Moldova și România. După ce europarlamentarul român Siegfried Mureșan a criticat modul în care Guvernul de la Chișinău, condus pe atunci de Ion Chicu, gestionează criza COVID-19, ex-premierul a reacționat: „Stau si mă uit eu la băiețașii ăștia români, oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni”.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata