Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei: „Alegerile parlamentare anticipate ne vor costa foarte mult, vor costa vieți și sorți distruse”

Moldova se află în stare de urgență în sănătate publică și de 4 luni nu are guvern, iar politicienii nu se pot mobiliza să desemneze un guvern cu puteri depline. Societatea așteaptă soluții de la conducerea țării. Despre aceasta scrie Irina Vlah, Bașcanul Găgăuziei, pe blogul său. 

Ea spune că oamenii așteaptă informații clare când și cum vom ieși din epidemie, iar mediul de afaceri vrea să cunoască când vom renunța la restricțiile sanitare și ce măsuri de resuscitare a economiei vor fi întreprinse de autorități. Societatea are nevoie de predictibilitate.

„Cum am menționat – epidemia și criza economică nu lovește în toți la fel. Dacă urmărim subiectele abordate de leaderii politici și titlurile, care domină știrile, se poate crea impresia că există două lumi diferite. O lume e cea în care trăiește societatea. Altă lume e cea în care trăiesc politicienii și grupurile lor politice. Obiectivele grupurilor politice sunt înguste și pragmatice – ei se luptă pentru putere. Sunt gata să plătească orice preț, doar că nu plătesc ei. Toate deciziile și planurile lor sunt axate exclusiv pe lupta lor”, a menționat Vlah.

Potrivit Bașcanului, subiectul alegerilor parlamentare anticipate e în centrul atenției politicienilor, și asta în timp ce nu avem vaccin, numărul zilnic de persoane infectate este foarte înalt, iar numărul zilnic al deceselor arată de parcă am fi antrenați în război.

„În aceste condiții campania electorală inevitabil va deveni un accelerator al procesului de transmitere a infecției. Prin urmare va crește numărul cazurilor grave în spitalele din țară și numărul deceselor. Aceste anticipate ne vor costa foarte mult, vor costa vieți și sorți distruse”, a subliniat Irina Vlah, adăugând:

„Acum e mai important ca niciodată să punem prioritățile societății asupra celor de grup”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata