Israel, prima țară care revine la carantina națională

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că va fi impus un nou blocaj la nivel național pe fondul unei creșteri semnificative a cazurilor de coronavirus, școlile și unele părți ale economiei urmând să se închidă într-o încercare de a reduce rata de infecție.

Începând de vineri, începutul sezonului evreiesc de sărbători mari, școlile, restaurantele, mall-urile și hotelurile se vor închide, printre alte afaceri, iar israelienii se vor confrunta cu restricții de circulație și adunări.

Înăsprirea măsurilor marchează a doua oară când Israelul este scufundat într-un blocaj, după o lungă stagnare în primăvară. S-a crezut că acel blocaj a scăzut numărul infecțiilor, dar a făcut ravagii asupra economiei țării, provocând creșterea șomajului.

Blocajul va rămâne în vigoare timp de cel puțin trei săptămâni, moment în care oficialii pot relaxa măsurile, dacă se vede că numărul scade. Israelienii organizează de obicei adunări mari de familie și merg în sinagogi în timpul postului important din Yom Kippur, la sfârșitul acestei luni. Israelul a avut peste 150.000 de cazuri confirmate de coronavirus și peste 1.100 de decese. Având în vedere populația de nouă milioane, țara are acum unul dintre cele mai grave focare din lume, cu peste 4.000 de cazuri zilnice de infectare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata