Israelul revine la măsurile de restricție

Autoritățile din Israel au luat decizia de a închide, din nou, barurile, cluburile și sălile de sport. Inițiativa vine în urma înregistrării unei creșteri a numărului de îmbolnăviri cu COVID-29.

Ministerul Sănătății din Israel a recomandat și închiderea sinagogilor, însă, în final, s-a decis ca acest lucru să nu se întâmple – lăcașurile își vor continua activitatea, însă cu restricția ca în interior să se poată afla nu mai mult de 19 persoane simultan. Totodată, numărul de clienți ai restaurantelor va fi restricționat până la 20 de persoane. Pe terase se vor putea afla, în același timp, nu mai mult de 30 de oameni.

În martie, în Israel au fost introduse măsuri dure de restricție pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Datorită acestora, la începutul lunii mai, autoritățile au anunțat că pandemia a fost practic învinsă: zilnic se înregistrau nu mai mult de câteva zeci de îmbolnăviri.

Potrivit datelor, până în prezent, în Israel, țară cu o populație de nouă milioane de oameni, au fost înregistrate aproape 31 mii de îmbolnăviri cu COVID-19, iar 334 de oameni au murit.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata