Italia a prelungit starea de urgență până la sfârșitul anului

Italia ia noi măsuri în încercarea de a preveni o nouă criză sanitară, economică, dar și socială generată de coronavirus. Astfel, starea de urgență în Italia a fost prelungită până la finalul acestui an, mai exact până pe 31 decembrie.

Totodată, s-a decis ca la baruri şi la restaurante, permisul verde să fie prezentat doar la masă, atunci când consumaţia va avea loc în interiorul restaurantului, nu și în aer liber și nici la tejghea.

Certificatul verde va fi însă necesar pentru evenimente majore și pentru a intra în sălile de teatru, cinema, în sălile de gimnastică, la târguri, congrese, competiții și chiar stadioane şi începând cu data de 6 august va deveni obligatoriu pentru toți cetățenii cu vârsta de 12 ani și peste, fiind valabil pentru cei care au avut cel puțin o doză de vaccin, pentru cei care s-au testat în ultimele 48 de ore şi au rezultat negativ şi pentru cei care s-au vindecat de Covid în ultimele șase luni.

Premierul italian Mario Draghi a subliniat, în context, că „permisul verde nu este o alegere dictată de liberul arbitru, ci o condiție pentru a menține deschise activitățile economice”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata