Italia, lovită concomitent de calamități naturale

Italia se confruntă în aceste zile cu puternice inundaţii, furtuni, grindină şi alunecări de teren, cutremure și incendii în sudul țării. Un sat întreg a fost evacuat din calea apelor în Regiunea Trentino. Oamenii se vor întoarce acasă atunci când zona va fi sigură, din nou.

Pompierii caută încă persoane dispărute. În regiunea Toscana două fete minore şi-au pierdut viaţa după ce un copac a căzut peste cortul în care dormeau.

În același timp, vulcanul Laziale a dat primele semne de trezire cu 15 mici cutremure cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter. Nu s-au înregistrat pagube majore dar cutremurul a fost surprins de camerele de luat vederi de pe Autostrada Roma Napoli.

În acelaşi timp, un incendiu de proporţii a cuprins nordul regiunii Sicilia în apropierea oraşului San Vito Lo Capo. Flăcările au izbucnit în acelaşi timp în cinci locuri diferite.

Peste 400 de persoane şi-au părăsit casele din cauza pericolului de intoxicaţie iar primarul oraşului San Vito Lo Capo este convins că incendiul a fost provocat de o mână criminală.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata