Italia prelungește interdicția pentru moldoveni

Guvernul Italiei extinde măsurile de protecție în vigoare împotriva noului coronavirus, până la 31 iulie. Printre acestea, regăsim și interdicția de intrare pe teritoriul Italiei sau carantina pentru persoanele care sosesc din țări din afara UE și controale mai stricte pe aeroporturi, porturi și punctele de frontieră.

Se întâmplă după ce, pe 9 iulie, autoritățile italiene au suspendat accesul în țară a cetățenilor din 13 țări, inclusiv și Moldova, atât pe cale terestră, cât și pe cale aeriană, pentru o perioadă de cinci zile.

Imediat după, Ungaria a anunțat că va interzice și ea accesul cetățenilor din țările situate în zone de risc, inclusiv Moldova. Măsura intră în vigoare chiar de astăzi. Austria va interzice și ea, începând cu 16 iulie, cursele aeriene regulate directe din zece state, printre care Moldova, România şi toate ţările din Balcanii de Vest.

Vor fi totuşi exceptate anumite categorii de curse aeriene: cele considerate în interesul Austriei, precum şi cele care transportă mărfuri, bolnavi, cetăţeni austrieci repatriaţi, personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata