Joe Biden și-a anunțat oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2024

Liderul american, Joe Biden a anunțat în mod oficial că va candida pentru un al doilea mandat de președinte al Statelor Unite ale Americii, la alegerile din 2024. 

Administrația Biden lansat un videoclip electoral în care președintele american a prezentat pe scurt, în 3 minute, principalele obiective pentru următorul potențial mandat și „provocările” din ultimii ani.

Planul electoral al președintelui Joe Biden, promovat în videoclip, se bazează pe ideea de „libertatea de a alege”, făcând în special referire la dreptul la avort, un subiect controversat pentru SUA, și la „apărarea democrației”, scrie BBC.

„Fiecare generație întâlnește un moment în care trebuie să ia atitudine în favoarea democrației. Pentru a-și apăra libertățile fundamentale. Cred că acesta este momentul nostru. De aceea candidez pentru realegerea în funcția de președinte al Statelor Unite. Fiți alături de noi. Să terminăm treaba”, a scris Joe Biden pe Twitter.

Anunțul oficial al președintelui Biden „dă startul” unei competiții care ar putea evolua spre „un retur” cu rivalul republican din 2020, Donald Trump. Biden intră în cursă cu un palmares legislativ semnificativ, dar cu o cotă de popularitate scăzută, o „enigmă” pe care consilierii actualului lider de la Casa Albă încă nu au putut-o explica. Fiind deja cel mai în vârstă președinte din istoria SUA, Joe Biden se confruntă, de asemenea, cu reticența americanilor privind capacitatea sa de a conduce cea mai mare economie a lumii pentru încă patru ani.

Donald Trump a anunțat în urmă cu aproximativ cinci luni că intră în cursa internă a Partidului Republican pentru obținerea nominalizării de candidat la alegerile prezidențiale din 2024. Fostul președinte a fost pus sub acuzare în urmă cu trei săptămâni pentru 34 de fapte penale. Este acuzat, printre altele, că a falsificat „în repetate rânduri” registrele de afaceri pentru a ascunde diferite plăți, inclusiv către actrița Stormy Daniels.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata