Johnson: „Dacă Rusia invadează Ucraina, aceasta ar putea deveni o nouă Cecenie pentru Moscova”

Premierul britanic Boris Johnson crede că o ipotetică invazie rusă a Ucrainei va duce la numeroase victime pe partea rusă și „ar putea deveni o nouă Cecenie” pentru Moscova.

„Trebuie să trimitem un semnal că invazia Ucrainei pentru Rusia va fi dureroasă, crudă și sângeroasă. Cred că este important ca oamenii din Rusia să înțeleagă că aceasta poate deveni o nouă Cecenie”, a spus șeful guvernului britanic într-un interviu cu reporterii. Potrivit lui Johnson, în cazul unei invazii, poporul Ucrainei „se va lupta” pentru independență, relatează tass.ru.

Întrebat cât de probabilă arată o invazie rusă a Ucrainei, Johnson a spus că datele de informații nu îi sporesc optimismul.

„Cred că informațiile sunt foarte sumbre în această problemă. Există o concentrare foarte mare de forțe ruse în apropierea graniței. Trebuie să luăm măsurile necesare. Nu cred în niciun caz că [invazia] este acum inevitabilă, bunul simț poate încă prevalează”, a adăugat premierul.

Johnson a subliniat că Londra își rezervă dreptul de a aplica sancțiuni împotriva Moscovei în cazul unor acțiuni agresive. „Marea Britanie dezvoltă un pachet de sancțiuni economice pentru a-i ajuta pe prietenii noștri ucraineni să reziste cu încăpățânare cu arme defensive pe care știți că le furnizăm”, a spus el.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata