Judecătorul care „a uitat” să declare trei milioane de lei a spus că, de fapt, banii au fost un cadou de „nuntă”

Judecătorul care „a uitat” să declare 3 milioane de lei la ANI spune că banii au fost cadou de nuntă. Din averea nejustificată a lui Denis Guzun, ANI s-a referit la un SUV de 60 de mii de Euro și peste 200 de mii de Euro în conturi, locații nelocative și teren construibil.

Autoritatea Națională de Integritate a încheiat procedura de control a averii pe numele unui judecător din Judecătoria Chișinău. Astfel, în cadrul procedurii de control, inspectorul de integritate  a constatat prezența unei diferențe substanțiale, care cade sub incidența legislației actuale și reprezintă cea mai mare sumă identificată de către ANI, în mărime totală de aproximativ trei milioane de lei, ce depășește de 23, 7 ori plafonul admis de lege, mai exact 20 de salarii lunare pe economie.

Astfel, această diferență substanțială a fost stabilită pentru anul 2018, când judecătorul a achiziționat șapte bunuri mobile și imobile în capitală, în valoare totală de peste trei milioane de lei, inclusiv două locații nelocative  din sectorul Buiucani a Chișinăului, casa de locuit cu terenul aferent și o construcție accesorie, teren pentru construcții și încă un autoturism de model BMW X5. Inspectorul de integritate a stabilit că toate aceste bunuri, pe care judecătorul le deține în proprietate au un caracter nejustificat, fapt pentru care ANI a dispus confiscarea averii în valoare totală de aproximativ trei milioane de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata