Jurnalist: „Astăzi, adevărații provocatori se află la putere, nu în opoziție”

Ce răspuns ar trebui să primească o guvernare, eșuată din toate punctele de vedere, atunci când îi numește oi, nespălați, bețivani și cu tot felul de alte cuvinte obscene pe oamenii care protestează în mod democratic și legal?
Cum ar trebui să reacționeze lumea, adusă la limita disperării, când vede cum ăștia, care i-au promis vremuri bune și dreptate, tirajează, pe paginile lor de facebook și pe toate canalele de care dispun, colaje și imagini descalificante la adresa lor, însoțite de injurii și ofense?
E una să-ți ataci oponenții politici (deși și aici ar trebui să existe limite morale și legale) și e cu totul altceva să insulți obraznic mii de oameni, care nu fac altceva decât să-și exprime public nemulțumirea față de cei care-i conduc.
Eu înțeleg că acum e foarte comod să te ascunzi în spatele „contextului internațional”, dar asta nu justifică în niciun fel abuzul, ilegalitatea și atacul asupra demnității umane. Dimpotrivă, istoria a demonstrat că violența naște violență, iar atacul provoacă inevitabil contraatac. Și să știți că, astăzi, adevărații provocatori se află la putere, nu în opoziție.
Eu urmăresc de foarte multă vreme confruntarea, directă sau virtuală, între păturile noastre sociale și concluzia la care am ajuns este că cei mai insalubri, cei mai inculți, cei mai lipsiți de scrupule, bădăranii, leprele și lingăii sunt anume cei care se pretind a fi reprezentanți ai gândirii „elitiste”.
Dacă asta e elita, prefer să nu fac parte din ea.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata