Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a noului ambasador al României în Moldova

Președintele României Klaus Iohannis a semnat  decretul privind acreditarea lui Cristian-Leon Ţurcanu în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, cu reședința la Chișinău, după ce mandatul lui Daniel Ioniță a expirat.

Anunțul a fost făcut de administrația prezidențială de la București.

Cristian-Leon Țurcanu exercită din 2016 funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Ucraina. Anterior, în perioada septembrie 2014 – octombrie 2015, a ocupat funcția de prim-colaborator în cadrul Ambasadei României la Chișinău.

În Serviciul Exterior a mai activat în cadrul Ambasadei României la Washington, în perioada 2008 – 2012, și la Ambasada României la Berlin, între 2003 și 2008. În Centrala MAE, a ocupat funcțiile de director general al Departamentului Comunicare, Diplomație Publică și Culturală, între noiembrie 2015 și august 2016, director al Direcției Europa de Est și Asia Centrală, între aprilie și septembrie 2014, respectiv director adjunct al aceleiași direcții, în perioada septembrie 2013 – aprilie 2014.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata