Klitschko: „Nu are sens să discuți cu Putin, pentru că e o persoană bolnavă”

Președintele rus Vladimir Putin nu va câștiga războiul din Ucraina, a declarat cancelarul german Olaf Scholz în ultima zi a reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial. „Putin nu trebuie să câștige acest război”, a spus Scholz într-un discurs principal. „Și sunt convins că nu îl va câștiga. Deja nu a reușit să-și atingă toate obiectivele strategice, a dăugat acesta.

Scholz a continuat să reitereze sprijinul aliaților occidentali pentru Ucraina și a spus că lui Putin nu i se poate permite să dicteze pacea în războiul pe care l-a instigat.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că vremea negocierilor cu președintele rus a trecut demult.

(Primarul Kievului, Vitali Klitschko)

„Nu are niciun sens să vorbești cu Putin. Este o persoană nesănătoasă, pentru că a fost o decizie nesănătoasă să faci un război în lumea modernă, să ai ideea nebună de a reconstrui Imperiul Sovietic.”

Într-un discurs anterior, Klitschko a făcut apel la lideri pentru ajutor, pentru a reconstrui capitala ucraineană. El a spus că Kievul are nevoie de 80 de milioane de euro pentru a repara aproximativ 300 de clădiri care au fost distruse în timpul războiului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata