Kremlinul îl consideră pe Boris Johnson „cel mai activ lider anti-rus”

Kremlinul a declarat joi că premierul britanic Boris Johnson este cel mai activ lider anti-rus şi a precizat că abordarea Londrei va duce la o fundătură diplomatică, relatează Reuters.

„În ceea ce-l priveşte pe dl Johnson, îl percepem drept cel mai activ participant în cursa pentru a fi anti-rus”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei ruse RIA.

„Acest lucru va duce la o fundătură pentru politica externă”, a adăugat Peskov.

Premierul britanic Boris Johnson va anunţa un nou pachet de sprijin pentru Ucraina joi, la reuniunile liderilor NATO şi G7, semnalând totodată dorinţa de a consolida în continuare capacităţile de apărare ale Ucrainei, a informat miercuri biroul său, conform Agerpres.

Ca parte a pachetului, Marea Britanie va oferi 6.000 de rachete şi 25 de milioane de lire sterline sprijin financiar pentru armata ucraineană. De asemenea, va oferi 4,1 milioane de lire sterline pentru BBC World Service pentru a sprijini serviciile sale în limba ucraineană şi rusă şi pentru a combate dezinformarea.

Marea Britanie a declarat că, prin acest nou angajament, totalul rachetelor furnizate se ridică la 10.000, iar fondurile suplimentare se adaugă celor peste 400 de milioane de lire sterline angajate în asistenţă în scopuri umanitare şi economice.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata