La Bruxelles va avea loc cea de-a 13-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană

Cea de-a 13-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană (CPA RM-UE) se va desfășura joi, 23 martie, la Parlamentul European. Din delegația legislativului de la Chișinău fac parte copreședintele CPA RM-UE, Mihail Popșoi, și deputatele Olesea Stamate și Ina Coșeru, membre CPA RM-UE.

Potrivit Legislativului, printre subiectele abordate în cadrul reuniunii figurează procesul de integrare europeană a țării noastre, progresele înregistrate și situația geopolitică din Republica Moldova. Un alt subiect de pe agenda reuniunii se referă la consolidarea democrației și a statului de drept în Republica Moldova, reforma justiției și lupta împotriva corupției. În contextul celor discutate vor fi adoptate mai multe recomandări și o declarație comună.

CPA RM-UE reprezintă forumul parlamentar al Acordului de Asociere UE – Republica Moldova. Din el fac parte membri numiți de Parlamentul Republicii Moldova și de Parlamentul European, care se întrunesc de două ori pe an, alternativ la Chișinău și Bruxelles.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata