La Paris, se deschide un proces în cazul atacurilor teroriste comise în capitala Franței pe 13 noiembrie, 2015, în urma cărora 130 de persoane au fost ucise

La Paris, se deschide un proces în cazul unei serii de atacuri teroriste comise în capitala Franței pe 13 noiembrie, 2015. 130 de persoane au devenit victimele atacului, iar peste 400 au fost rănite. La audieri, care vor fi acoperite de zeci de jurnaliști, vor participa aproximativ 1.800 de civili și peste 300 de avocați.

20 de persoane sunt implicate în acest caz. 11 deținuți vor apărea în fața instanței. Printre acestea se numără și Salah Abdeslam, care, conform anchetei, a jucat un rol cheie în pregătirea atacurilor teroriste. Bărbatul a fost arestat în martie, 2016, în Belgia, și extrădat în Franța.

Un alt inculpat este Mohamed Abrini, care a fost implicat în transportul teroriștilor, livrarea armelor și finanțarea atacurilor.

Trei dintre acuzați sunt în libertate, sub supravegherea poliției. Sunt căutați încă șase bărbați asociați cu atacurile de la Paris. Cu toate acestea, se presupune că mulți dintre ei au fost uciși în Siria sau Irak.

Cazul atacurilor teroriste are mai mult de un milion de pagini, care sunt colectate în 500 de volume – ceea ce nu este surprinzător, având în vedere numărul de persoane ucise și rănite în atacuri. Mulți martori vor vorbi la proces, inclusiv cei care au supraviețuit atacului terorist. La audieri vor participa membri ai forțelor de securitate, reprezentanți ai justiției și politicieni. Printre aceștia se numără fostul președinte francez Francois Hollande, fostul ministru de interne Bernard Cazneuve și François Molen – fost procuror al Tribunalului de la Paris, acum procuror al Curții de Casație.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata