La un an de la condamnarea lui Ilan Șor în dosarul Frauda bancară, niciun sechestru nu a fost aplicat pe bunurile deținute de acesta

La un an de zile de la condamnarea politicianului fugar Ilan Șor, la 15 ani de închisoare, în dosarul Frauda bancară, autoritățile anunță că nu este aplicat sechestru pe nici un bun deținut de condamnat. Subiectul a fost discutat la comisia economie, buget și finanțe unde au fost enunțate mai multe blocajele și lipsa de pârghii a executorilor judecătorești privind recuperarea mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar, notează Radio Moldova.

La un an de la condamnarea politicianului fugar Ilan Șor la 15 ani de închisoare, în dosarul Frauda bancară, autoritățile anunță că nu se află sub sechestru niciun bun deținut de inculpat în țara noastră. Precizările au fost făcute de reprezentantul Uniunii naționale a executorilor judecătorești, Roman Talmaci, întrebat de președintele comisiei, Radu Marian.

„Dacă ne referim la 5,2 miliarde, care este suma la bunurile pentru care noi știm că sunt beneficiarii obiectiv este debitorul și sunt în Moldova? Avem o sumă estimativă? – Nu, doar cei de la ARBI pot oferi un răspuns”.

„Dosarul este vechi”, explică reprezentantul Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, Pavel Calpagiu lipsa sechestrelor pe bunurile care le-ar fi deținut condamnatul în Republica Moldova.

„- Pe partea hotărârii de condamnare a persoanei respective în dosarul dat nu au fost aplicate sechestre. Sechestrele care sunt la moment aplicate de Agenția de Recuperare din cadrul CNA sunt aplicate pe alte cauze penale, inclusiv deținute de Șor în calitate de beneficiar efectiv sau deținute nominal. Pe dosarul în care Șor este condamnat. Pe alte dosare, în care acesta este figurant sunt sechestre aplicate. Dosarul respectiv a fost trimis în judecată în 2016 și trebuie de luat în considerație că aceasta a fost demult. Toate sechestrele, în mare parte au fost aplicate după 2018-2019”.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, de Curtea de Apel Chișinău, în aprilie 2023, fiind stabilit prejudicii de 5,2 miliarde de lei.El a plecat din Republica Moldova în iunie 2019, după căderea regimului Plahotniuc.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata