Laundromatul: Mărturii contra lui Șor, Plahotniuc, Platon și Usatîi

Coproprietarul unei bănci comerciale din Rusia, Oleg Kuzmin a depus mărturie în privința politicienilor moldoveni Vladimir Plahotniuc, Renato Usatîi și Ilan Șor, a omului de afaceri, Veaceslav Platon, precum și a surorii acestuia, Elena Platon, în cadrul dosarului „Laundromat”, notează presa rusă.

Mai exaxt, Kuzmin, unul dintre figuranții-cheie în dosarul respectiv, a spus numele a 20 de experți din domeniul finanțelor și politicieni care ar fi implicați în operațiuni ilegale, inclusiv a presupușilor organizatori ai schemei.

Precizăm că Dosarul lui Kuzmin, care este învinuit de spălare de bani în mărime de un miliard de dolari, este pregătit pentru procesul de judecată pentru examinare. În timpul desfășurării anchetei, acesta ar fi ajuns la o înțelegere cu anchetatorii și și-a dat acordul pentru colaborare, avocatul acestuia, declarând în acest sens că clientul său a făcut cunoștință cu toate materialele cauzei penale și a semnat actele necesare.

Conform Ministerului Afacerilor Interne din Rusia, o mare parte a operațiunii privind extragerea a 22 miliarde de dolari din Rusia a avut loc din 30 iunie 2013 și până în 2014.

Cei vizați la Chișinău încă n-au comentat învinuirile aduse de această dată.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata