LaundromatuL: Rușii anunță finalizarea dosarului

Autoritățile ruse anunță că au finalizat investigarea Laundromatului, schema de spălare a aproximativ 500 miliarde de ruble rusești printr-o bancă din Moldova și se pregătesc să expedieze dosarul în judecată, potrivit Ministerului rus de Interne, dosar în care sunt vizați, printre alții, Renato Usatîi, Vladimir Plahotniuc și Veaceaslav Platon.

„Departamentul de urmărire penală al Ministerului rus de Interne a finalizat investigația dosarului în care sunt vizați opt participanți într-o schemă internațională de fraudă și care sunt acuzați că ar fi scos din Rusia prin căi ilegale mai bine de 500 de miliarde ruble rusești. În cadrul investigației s-a stabilit că, în perioada 2013-2014, Veaceaslav Platon, împreună cu vicepreședintele Partidului Democrat, prin scheme complexe și ilegale, au pus la cale un mecanism de scoatere a banilor din Federația Rusă”.

Reprezentanții MAI din Rusia mai adaugă că, pentru a-și implementa planurile, cei menționați mai sus l-au atras în schemă pe Renato Usatîi, care are o resursă financiară și politică semnificativă în Moldova, proprietarii efectivi ai mai multor bănci rusești.

Plahotniuc, Platon și Usatîi au fost incluși pe lista internațională a căutărilor, iar instanța i-a arestat în lipsă. Restul au fost acuzați de crearea, conducerea și participarea la comunitatea criminală internațională, precum și comiterea de tranzacții valutare ilegale.

Cei trei neagă acuzațiile.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata