Lavrov amenință cetățenii europeni: „Să înțeleagă gradul de pericol al consecințelor ajutării Ucrainei”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a criticat într-o declarație făcută luni planurile UE de a furniza arme Ucrainei, adăugând că Rusia va continua să își ducă la îndeplinire interesele sale naționale, în ciuda sancțiunilor, potrivit CNN, citat de Digi24.

„Cetățenii UE și structurile implicate în furnizarea de arme letale și combustibil forțelor armate ale Ucrainei vor fi responsabili pentru orice consecințe ale unor astfel de acțiuni în contextul operațiunii militare speciale în curs. Ei n-ar trebui să greșească în a înțelege gradul de pericol al consecințelor”, se arată în declarația ministrului rus de Externe.

Lavrov a continuat să minimalizeze rolul și anvergura sancțiunilor occidentale, spunând că Rusia va urmări în continuare realizarea interesului său național.

„Un alt mit care a fost propagat de UE în trecut – că restricțiile lor unilaterale, care sunt ilegitime conform dreptului internațional, nu sunt îndreptate împotriva poporului rus – a fost în cele din urmă risipit. Funcționarii de la Bruxelles, care până de curând s-au prezentat drept „partenerul strategic” al țării noastre, nu se mai ascund: intenționează să provoace daune maxime Rusiei, să îi lovească punctele slabe, să-i distrugă serios economia și să-i suprime creșterea economică”, mai afirmă șeful diplomației de la Moscova.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata