Lavrov: Statele Unite îi interzic în mod explicit Maiei Sandu să vorbească despre dorința de a dezvolta relații cu Rusia

SUA și Uniunea Europeană exercită o ingerință fără precedent în treburile interne ale Moldovei, interzicându-i direct președintelui Republicii, Maia Sandu, să vorbească despre dorința de a avea relații normale cu Rusia. Acest lucru a fost declarat miercuri de ministrul rus de externe Sergei Lavrov, la deschiderea celei de-a 17-a reuniuni a șefilor agențiilor de securitate și serviciilor de informații din statele CSI cu privire la activitățile de informații.

„Susținem suveranitatea statului și integritatea teritorială a Moldovei, o țară istoric apropiată de noi. Respectăm rezultatele alegerilor parlamentare din iulie. Preocuparea profundă este cauzată de natura fără precedent a ingerinței de la Washington și Bruxelles în procesele politice interne din republică, când președintelui acestei țări i se interzice direct să vorbească chiar despre dorința de a avea relații normale cu Federația Rusă. Sperăm că Chișinăul va putea acționa independent fără solicitări externe ”, a spus ministrul.

În 2020, Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale din Moldova și a obținut victoria în alegeri parlamentare anticipate în iulie, care au fost câștigate de Partidul său, „Acțiune și Soldiaritate”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata