Liderul opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaya, s-ar putea întâlni în curând cu Maia Sandu

Franak Viacorka, consilier al liderei opoziţiei belaruse Svetlana Tihanovskaia a vorbit într-un interviu pentru TVR MOLDOVA despre viitorul ţării după ce dictatorul Alexandr Lukaşenko a deturnat un avion civil.

„Cât priveşte colaborarea cu Republica Moldova, noi vedem această relaţie ca fiind deschisă, transparentă. Am vorbit cu consilierii preşedintei Maia Sandu şi sperăm că ea se va întâlni cu Svetlana Tihanoskaia cât mai curând posibil”, a declarat acesta.

Potrivit lui Franak Viacorka evenimentele care au avut loc sunt parte a unei probleme mai mari, a unei crize politice mari care a început în Belarus în august, anul trecut, când alegerile au fost falsificate şi oamenii au protestat masiv împotriva violenţelor şi a represiunilor care au început în ţară.

Franak Viacorka spune că acum în Belarus sunt 420 de deţinuţi politici recunoscuţi de către organizaţiile internaţionale şi peste 3000 de dosare penale deschise. Cel puţin 30 de jurnalişti sunt în spatele gratiilor și 20 de bloggeri. Mulţi dintre ei sunt torturaţi.

Recent, Igor Dodon i-a cerut Maiei Sandu „să nu implice Moldova în scandalul sancțiunilor aplicate Belarusului, după mai multe operațiuni controversate controlate și indicate de Aleksandr Lukașenko.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata