Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, audiat în calitate de bănuit în dosarul „zelionka”

Președintele PACE s-a prezentat, astăzi, însoțit de avocații săi, în fața procurorilor din raionului Sîngerei, unde a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare: „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Acțiunile procesuale au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

„În cadrul audierii, bănuitul a făcut declarații, negându-și vina”, spun procuroriiÎn prezent, alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar. Președintele organizației teritoriale Sîngerei a partidului continuă să se afle în arest la domiciliu, după ce magistrații de la Curtea de Apel Bălți au respins contestația procurorilor prin care insistau la arestarea acestuia. Ceilalți membri sunt cercetați în libertate, având interdicția de a părăsi țara.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata