Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, este așteptat vineri la procuratură pentru a fi pus sub acuzare în dosarul „verde de briliant”

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc este așteptat vineri la procuratură pentru a fi pus sub acuzare în dosarul „verde de briliant”. El riscă până la 5 ani de închisoare, dacă se va demonstra vinovăția acestuia.

Acțiunile procesuale au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

„În cadrul audierii, bănuitul a făcut declarații, negându-și vina”, spun procuroriiÎn prezent, alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar. Președintele organizației teritoriale Sîngerei a partidului continuă să se afle în arest la domiciliu, după ce magistrații de la Curtea de Apel Bălți au respins contestația procurorilor prin care insistau la arestarea acestuia. Ceilalți membri sunt cercetați în libertate, având interdicția de a părăsi țara.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata