Liderul PSRM: „Soluția – proteste și alegeri prezidențiale anticipate”

După o vizită întreprinsă la Moscova, care a durat trei zile, liderul socialiștilor Igor Dodon, s-a întors în Moldova și a susținut o conferință de presă. Dodon a criticat guvernarea, a acuzat că acțiunile întreprinse de procurori în legătură cu suspendarea din funcție și reținerea lui Alexandr Stoianoglo sunt „un show realizat” și a îndemnat cetățenii să iasă la protestul de duminică, anunțat de socialiști.

 (Igor Dodon, liderul PSRM)

„Indiferent de abuzurile noului regim uzurpator de la Chișinău – noi cu colegii nu ne vom ascunde și vom lupta în prima linie. Ce ține de evenimente – Noi asistăm la o lovitură de stat în Moldova și uzurparea puterii în țară. Deschideți Constituția și Codul Penal. Scopul este preluarea controlului asupra PG. Doar PG nu o controlează, în rest, controlează toate instituțiile. În țară e un dezastru.

Liderul PSRM susține că la protest, împreună cu colegii lui, vor cere demisia in corpore a guvernării și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.

(Igor Dodon, liderul PSRM)

„Cererea trebuie să fie una simplă – demisia in corpore a Președintelui, Guvernului, Parlamentului și alegeri parlamentare, prezidențiale anticipate”.

Liderul socialiștilor a calificat perchezițiile de la Procuratură drept o greșeală politică fatală. Cât despre reținerea procurorului general, Dodon a menționat că acțiunea „a avut loc fără temeiuri și în grabă”, lucru care, potrivit socialistului, „arată că guvernarea se află în mare disperare”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata