Liderului din Tatarstan i-a fost refuzată intrarea în Moldova. Ce spune Poliția de Frontieră

Președintele Tatarstanului, una dintre republicile Federației Ruse, Rustam Minnihanov, a anunțat că nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Potrivit Poliției de Frontieră, declarațiile făcute de acesta, cum că ar fi fost declarat „persoană non-grata” de autoritățile de la Chișinău, sunt false.

„Susținerea unui candidat în alegerile locale din țara noastră nu este un motiv întemeiat și autoritățile au solicitat oficialilor ruși să se abțină de la imixtiuni în treburile interne ale țării noastre”, se arată în comunicatul publicat de Poliția de Frontieră, citat de zdg.md.

De asemenea, oamenii legii au precizat că în ultimele 24 de ore a fost interzisă intrarea în R. Moldova pentru mai mulți cetățeni străini, pe motiv că „nu întruneau condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”.

„Împreună cu Victor Petrov și Alexandr Suhodolski, care au vizitat recent republica noastră, am conturat un amplu program comun de acțiune. Din păcate, autoritățile moldovenești au decis că suntem cetățeni indezirabili care nu pot vizita această țară. Prin urmare, din păcate, nu vom putea participa la Congres”, a declarat Rustam Minnihanov, într-o înregistrare video.

Acesta ar fi urmat să participe la primul Congres internațional al diplomației populare „Prietenia popoarelor 2023” desfășurat la Comrat.

Rustam Minihanov este membru al Biroului Consiliului Suprem al Partidului Edinaia Rossia, al cărui lider, de facto, este Vladimir Putin.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata