LIVE | Ședința Parlamentului

Deputații se întrunesc astăzi, 31 iulie, în ultima ședință din sesiunea de primăvară-vară. În cadrul acesteia urmează a fi examinate mai multe proiecte, inclusiv propunerea Guvernului de prelungire a stării de urgență.

 

 

Ordinea de zi a ultimei ședințe plenare din actuala sesiune a fost completată de către Biroul permanent. Astfel, deputații vor examina în lectură finală inițiativa legislativă care prevede îmbunătățirea mecanismului de selecție, evaluare și răspundere disciplinară a procurorilor, precum și proiectul legii taxei de stat.

De asemenea, în a doua lectură vor fi examinate inițiativa legislativă prin care se propune scutirea sindicatelor și patronatelor de achitare a taxei de înregistrare de stat, dar și proiectul de lege privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice și modificarea Legii cu privire la prevenirea și combaterea violenței în familie. Tot în a doua lectură va fi examinată ratificarea mai multor acorduri, precum și denunțarea unor acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente.

Deputații vor mai examina, în prima lectură, inițiativa legislativă care presupune reformarea sistemului de asistență socială „Restart”, proiectul privind performanța energetică a clădirilor, precum și modificarea Legii securității statului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata