Locuitor din Severodonețk: „Am muncit toată viața pentru un acoperiș deasupra capului. Nu plec nicăieri”

În cea de-a 106-a zi de război din Ucraina, Severodonețk rămâne epicentrul confruntării din Donbass. Acolo, potrivit președintelui Ucrainei, se decide soarta regiunii. Orașul se află în mare parte sub controlul armatei ruse, dar luptele continuă în Severodonețk.

Potrivit experților de la Institutul pentru Studierea Războiului, în zona Severodonețk și Lysichansk, rușii încearcă să depășească pozițiile ucrainene pentru a evita nevoia de a forța râul Seversky Doneț.

(Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei)

„Aceasta este o bătălie foarte aprigă, foarte dificilă. Poate una dintre cele mai dificile de-a lungul acestui război. Sunt recunoscător tuturor celor care apără această zonă. În multe privințe, soarta Donbass-ului nostru este acum aproape să fie a decisă acolo.”

Potrivit Forțelor Armate ale Ucrainei, armata rusă a bombardat din nou Lisichansk. Autoproclamata LPR spune că forțele ucrainene vizează infrastructura civilă din Lisichansk și alte patru orașe din regiune. În ciuda bombardamentelor, unii locuitori din Lisichansk nu vor să părăsească orașul.

„La noi, muncesti toata viata sa ai un acoperis deasupra capului. Prin urmare, nu vrem să mergem într-un loc unde nu vom avea propriul nostru acoperiș. Sunt mulți oameni în orașul nostru care nu au plecat pentru că au lucrat toată viața pentru apartamentul lor”.

Partea ucraineană a anunțat reluarea bombardamentelor din regiunea Harkov, în urma cărora cinci persoane au fost ucise și 12 au fost rănite. La Harkov, în seara zilei de 7 iunie, o rachetă rusă a distrus un supermarket. Pe 8 iunie, un reprezentant al Ministerului rus al Apărării a declarat că Forțele Aerospațiale Ruse au atacat o uzină blindată din apropiere de Harkov cu rachete ghidate de precizie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata