Mai mulți europarlamentari cer Uniunii Europene să stabilească cât mai urgent o strategie clară de aderare a Moldovei la UE

Mai mulți europarlamentari români, inclusiv președintele grupului „Renew Europe” din Parlamentul European, Dacian Cioloș, le solicită președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintelui Consiliului European, Charles Michel, să ofere  Moldovei o perspectivă clară de aderare la Uniunea Europeană.

„Am semnat, împreună cu colegii mei din delegația europarlamentară USR PLUS, o scrisoare adresată președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintelui Consiliulului European, Charles Michel, prin care le cerem ca instituțiile europene să adopte o politică adaptată.  Alegerile parlamentare care au avut loc duminică au transformat climatul politic de la Chișinău și au demonstrat că în acest moment există voință politică pentru o apropiere rapidă și completă a Moldovei de principiile și de valorile europene”, a precizat europarlamentarul Dragoș Tudorache.

Potrivit lui, Moldova are nevoie de ajutor rapid și clar, „de un traseu prestabilit și de politici bine determinate în parcursul său european”.

„Dacă Uniunea Europeană nu acționează decisiv, îmi e teamă că pierdem una dintre marile oportunități istorice europene în care decizia populară va fi irosită, cu consecințe pe măsură, a avertizat Tudorache.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata