Maia Sandu a cerut PPE să sprijine Moldova în procesul de aderare la UE

Declarația corespunzătoare a fost făcută de președintele Maia Sandu, vorbind miercuri la congresul Partidului Popular European (PPE), care are loc la Rotterdam. Potrivit acesteia, PPE a jucat „un rol cheie în menținerea Moldovei pe un curs democratic, spre apropierea de UE”, transmite infotag.md.

„Totuși, în ciuda poziției europene comune care vizează menținerea păcii, pe 24 februarie, odată cu izbucnirea războiului în Ucraina, a început numărătoarea inversă a unei noi realități geopolitice în Europa, în care fiecare țară europeană liberă nu mai poate ignora liniile de demarcație, nu mai poate fi ignorată. granițele dintre pace și agresiune, dintre democrație și autoritarism, libertate și sclavie”, a spus Sandu.

Ea a amintit că, la 3 martie, Moldova a solicitat aderarea la UE „tocmai din cauza hotărârii de a face parte din lumea liberă”.

„În noua realitate geopolitică, aceasta este singura modalitate prin care putem garanta un viitor liber, sigur, democratic, prosper. Nu căutăm scurtături. Știm că mai este mult de lucru dacă vrem să ne alăturăm UE”, a spus președintele.

Ea a dat asigurări că autoritățile Republicii Moldova intenționează să îmbunătățească viața cetățenilor prin realizarea unor reforme serioase, profunde.

„UE va trebui să ia o decizie politică dificilă cu privire la aplicarea Moldovei, iar în aceasta sperăm în sprijinul ERR”, a conchis Sandu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata