Maia Sandu a felicitat-o pe artista Valentina Rusu-Ciobanu, care a împlinit 101 ani

În acest an, pe 28 octombrie, artista Valentina Rusu Ciobanu, ale cărei picturi se bucură de multă apreciere în Moldova și nu doar, împlinește 101 ani. Cu ocazia acestei aniversări, la Maia Sandu, șefa statului, i-a transmis un mesaj de felicitare.

„Gânduri bune și urări de întremare doamnei Valentina Rusu-Ciobanu, care împlinește azi 101 ani. Artista a traversat epocile cu multă seninătate și ne-a arătat cum poți trece cu limpezime prin vremuri tulburi”, a scris șeful statului.

În ciuda presiunilor ideologice cu care s-a confruntat în cea mai mare parte a vieții, Valentina Rusu Ciobanu a reușit să-și păstreze individualitatea discursului plastic, învrednicindu-se de înalte distincții de stat precum Premiul Național al R. Moldova pentru Literatură, Artă și Arhitectură, titlul onorific de „Artist plastic al poporului”, „Ordinul Republicii”, titlul de Cetățean de onoare al municipiului Chișinău și, de curând, Ordinul „Meritul Cultural”, în grad de Mare Ofițer, conferit printr-un decret semnat de Klaus Werner Iohannis, Președintele României.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata