Maia Sandu a vorbit despre provocările cu care se confrunta Republica Moldova la Institutul Republican Internațional din Washington

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a participat la un eveniment organizat de Institutul Republican Internațional (IRI) în capitala Statelor Unite ale Americii.

În discuție cu Președintele IRI, Dan Twining, Președinta Maia Sandu a vorbit despre provocările prin care trece țara noastră în contextul ultimelor evoluții de securitate din regiune, despre derularea reformelor pentru consolidarea democrației și accelerarea integrării europene a țării.

Tot astăzi, Maia Sandu, a participat la Forumul Uniunii Democrate Internaționale (IDU), organizat în aceste zile la Washington.

În discuție cu Președintele IDU, Stephen Harper, fost Prim-ministru al Canadei, șefa statului a vorbit despre provocările la adresa securității regionale și cele de ordin economic, despre riscurile la adresa securității energetice, agenda complexă de reforme în sectoarele-cheie și despre procesul de aderare la Uniunea Europeană.

De asemenea, Sandu, s-a întâlnit cu Erna Solberg, fostă prim-ministră a Norvegiei, actuala lideră a Partidului Conservator din această țară. Discuția s-a focusat pe situația de securitate din regiune, criza energetică prin care trece țara noastră și perspectivele de cooperare moldo-norvegiană.
Șefa statului a mulțumit pentru susținerea, de către Norvegia, a parcursului european al țării noastre, a apreciat contribuția adusă la realizarea reformelor din domeniile justiției, economiei și cel social din Moldova, și angajamentul de a sprijini sectorul energetic.  
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata